lördag 16 juli 2011

Middagsgäster

Hallååååååå vänner!
Hmmm jag undrar fortfarande var sommaren är, någon som sett den? Ja allvarligt var är den!
Dagen då? Jo sov ÄNDA till klocka 9.00, de ni det kallar jag sovmorgon före mig iallafall. Sen blev det långfrukost med kaffe och korsord vilket i dag var plättlätt. Handling och mat och efterättsfix sen kom dom, gästerna alltså.
Vi hade såååå trevligt och alla åt med god aptit och njöt av det chilenska vinet Santa Digna.
På meny stod Grönpepparbiffar med kokt potatis och sallad. Till dessert åt vi Mango och passionfruktsfromage med färsk mango sen blev det kaffe och rabarber/hallonpaj med vaniljglasss/vispgrädde! Recepten kommer efter bilderna.


Recept på GRÖNPEPPARBIFFAR 4 pers.
500 gr nötfärs
3 ägg
2 msk ströbröd
2 msk vispgrädde
2 msk vatten
1/2 finhackad gul lök
1,5 - 2 msk grönpeppar(frystorkad)
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krossade buljong tärningar
Blanda samman alla ingredienser stek biffarna i smör i en het panna.

Sås
1 msk grönpeppar
1 msk smör
1 msk rödvinsvinäger
3 dl grädde
1 tsk soja
4 msk gräddfil
1 tsk pressad citron¨
salt
Fräs grönpepparn i samma panna i smöret, slå på vinägern och koka ihop i ca. 1 minut. Tillsätt de övriga ingr. och smaka av med salt och citronsaft.
Häll såsen över biffarna och låt de dra i såsen 10 minuter före servering.

Frasig raberber/hallonpaj
Lägg i en pajform
500gr rabarber
200gr hallon
1/2 dl strö

Hacka samman
75gr smör
1 dl mjöl
0,5 strö
0,5 farinsocker
tillsätt 1,5 dl havregryn
smula blandingen över hallon/rabarber och grädda i 225 gr i 25 minuter.

Kramar och en trevlig lördagskväll önskar jag er alla!
Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar