500gr köttfärs
3 ägg
2 msk ströbröd (kan uteslutas)
2 msk grädde + 2 msk vatten
1/2 dl riven gul lök
1,5 msk finhackad grönpeppar ( jag använder torkad)
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krossade buljongtärningar
smör att steka i
Blanda samman och forma till biffar som steks snabbt i en het panna, de ska ej genomstekas utan ha en röd kärna kvar. Häll varma i ugnen på 125 gr.
Sås
1 msk grönpeppar
1 msk smör
0,5 msk rödvinsvinäger
3 dl grädde
1 tsk soja
4-6 msk gräddfil
1-2 tsk saft från citron
fräs upp såsens grönpeppar i samma panna i 1 msk smör, slå på vinägern och låt det koka hårt i 1 minut.
Tillsätt grädde, gräddfil, soja under vispning, koka ihop på svag värme i några minuter. Smaka av med salt och citron.
Höj ugnsvärmen till 225 gr låt biffarna dra i såsen 10 min.
Servera med kokt/pressad potatis, ett glas rött eller varför inte en kall öl!
Smaklig måltid!
Kram och hoppas det smakar gott1
Konstaterade just med sambon att jag blivit s¨tr¨ig med matlagningen, det tar liksom emot nuförtiden. Trist!
SvaraRadera:)
Ja ibland har man riktiga svackor i matlagningsfantasin, prova biffarna de är supergoda/H
SvaraRadera