onsdag 8 februari 2012

GI-knäcke

Till Therese och alla andra baksugna.
Här kommer receptet på det kanongoda knäckebrödet! Baka och njut!


GI-KNÄCKE

1,75 dl Maizenastärkelse
0,75 dl Solrosfrön
0,25 dl Pumpakärnor
0,5 dl Sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,75 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en klumpfri smet och platta ut den på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Enklast är att ta ett bakplåtspapper till och pressa ut smeten mellan bakplåtspappren. Den skall täcka hela plåten. Strö sedan över flingsalt efter smak. Grädda i 150 graders ugn i en timma. När brödet är klart kan man låta det stå kvar i avstängd halvöppen ugn ca 5 minuter till för extra krispighet.

1 kommentar:

  1. Tack Babe! Ja det där brödet ska jag helt klart prova!

    SvaraRadera